2012. március 28.

Tejszínes lazacos penne citrommal


Lassacskán felhasználom a mélyhűtőben pihenő szülinapi lazac darabjaimat, most kifejezetten tésztás ételhez volt kedvem, úgyhogy egy nagyon gyors és egyszerű tejszínes lazacos pennét csináltam vacsira. Egy kisebb, 15-20 dekás darab lazac bőven elég 3-4 emberre, így is nagyon kiadós és laktató kaja lesz belőle. 
Mondanom sem kell, hogy imádom a lazacot, lehet hogy egyszer nyitok egy lazac blogot és csak arról fogok beszélni éjjel nappal :) 


Hozzávalók
  • kb. 20 dkg friss lazac 
  • 3 szál újhagyma
  • 1 fél citrom leve 
  • 2 dl tejszím 
  • egy kis darab vaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csomag penne
A vizet feltesszük, és amikor lobogva forr, akkor beleöntjük a tésztát és készre főzzük. A hagymát vékonyra karikázzuk és a kis darab vajjal meg egy pici olajjal feltesszük egy serpenyőben. Közben a lazacot apró kockákra vágjuk, de azért annyira ne apróra, hogy szémenjen. Amikor a hagyma már megpuhult, hozzádobjuk a lazac darabokat és ráfacsarjuk a citromlevet, majd néha óvatosan megkeverve, kb. 10 perc alatt megpároljuk a halat. Amikor ez megvan, jöhet a tejszín, a só és a bors, majd megint óvatosan elkeverjük. A tészata főzővizéből kb. egy fél merőkanállal tehetünk bele, hogy hígabb legyen a szósz. Belekeverjük a tésztát, és már tálalhatjuk is. 

4 megjegyzés:

  1. Megfőztem, nagyon jó lett, köszönöm a receptet!!!

    VálaszTörlés
  2. Mit szolnal, ha fustolt lazaccal probalnam meg? Es van itthon egy kis spargam, azt is beleaproznam... persze az akkor mar egy masik recept lenne:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú az tuti nagyon jó lenne! :) A füstölt lazac mindenben jó, bár spárgával még nem próbáltam de izgin hangzik. Írd meg milyen lett :)

      Törlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.