2009. április 18.

Mustáros rozmaringos csirkecomb




Szintén ezer változatban elkészíthető, ez most az egyik.

Hozzávalók 4 emberre
  • 8 csirkecomb 
  • 2 fej hagyma
  • fokhagyma
  • só, bors 
  • mustár 
  • rozmaring 
  • kakukkfű 
  • fokhagyma és vöröshagyma krém 
A fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk és a csirke bőre alá benyomkodjuk. Mindkét oldalát megsózzuk. A rozmaring ágat a csont mellett belenyomjuk a csirkecombba. A kakukkfű leveleit leszedjük az ágról és rászórjuk a csirkére. A combok mindkét oldalát megkenjük egy kis fokhagyma és vöröshagyma krémmel, és végül a mustárral. Egész borsot dobálhatunk rá, és mellé a 2 fej hagymát kisebb darabokra vágva. Esetleg egy két paradicsomot is mellé lehet rakni. Alufóliával lefedve minimum egy óra kell mire megpuhul 200 fokon, utána leszedjük a tetejéről a fóliát és megpirítjuk a sütőben pirosra. Ha a csirke előző nap már be van pácolva a krémekkel, sokkal jobb íze lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.