2009. április 4.

Enchilada húngara vagyis enchilada a la magyar



Hozzávalók
  • 1 üveg enchilada szósz
  • 1 csirkemell 
  • 1 fél kukorica konzerv
  • 1 fél vörösbab konzerv
  • hagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • olaj, só, mexico grill fűszerkeverék 
  • kb. 8 kerek tortilla lap
  • reszelt sajt, ízlés szerint

A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, megsózzuk és lefedjük, hogy a fagyott csirke felengedjen és átpárolódjon. Mikor kész, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a fűszert, és egy kicsit még pirítjuk. Jöhet hozzá a bab, az összenyomott fokhagyma és a kukorica, és a szósz fele. Hagyjuk rotyogni egy kicsit, levessszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vesszük a tortillát és belekanalazunk valamennyit a töltelékből, feltekerjük és belerakjuk egy tűzálló tál aljába, és ugyanezt megcsináljuk a többi tortillával, amíg el nem fogy a töltelék, vagy a hely a tálban. Rákenjük a tetejére a maradék szószt, a sajtot rászórjuk. A kertből szedett friss snidling nagyon megbolondítja. 200 fokos sütőben, kb 10 perc amíg a sajt pirosra sül, aztán már tálalható is.

2 megjegyzés:

  1. húúú, ez nagyon-nagyon jól néz ki, és mivel csirkéből van, abszolút nyerő nálam. :) ráadásul sajt! szóval még az is lehet, hogy kikönyörgöm az elkészítését :D

    VálaszTörlés
  2. Engedélyt adok ancsianyunak hogy elkészítse :))És amúgy nagyon finom is lett. Kíváncsi vagyok nem gyári szósszal milyen lenne, majd egyszer ha sok időm lesz, csinálok saját szószt hozzá.

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.