2009. április 8.

Balzsamecetes sárgarépa köménymagos újkrumplival



Hozzávalók 2 embernek 

A répához
  • 3 szál sárgarépa 
  • kakukkfű 
  • sötét balzsamecet 
  • só, bors, olíva olaj
  • fokhagyma 
  • 1 fej lila hagyma
A krumplihoz 
  • 5 db újkrumpli 
  • köménymag 

A meghámozott sárgarépát felkarikázzuk nem túl vastag szeletekre, egy tűzálló edénybe rakjuk, egy kis olívaolajat, sót és borsot teszünk rá, és beledobáljuk a kakukkfű leveleit. Összeforgatjuk, és beledobáljuk a kissé szétnyomkodott fokhagymagerezdeket és hagymadarabokat. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben majdnem készre pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és ráöntjük a balzsamecetet, nem kell sok belőle, csak hogy egyenletesen jusson minden répa darabra. Fólia nélkül visszatesszük 5-10 percre, amíg az ecet savassága eltűnik és a répa teteje egy kicsit megpirul.

A krumplikat megmossuk és héjukkal együtt széltében kettévágjuk, a vágott felüket egy kis olívaolajjal megkenjük, megsózzuk és megszórjuk köménymaggal és egy kis friss borsot őrlünk rá. Lefedjük alufóliával,és addig hagyjuk amíg puhára párolódik. Utána le a fóliával, és vissza a sütőbe, amíg meg nem pirul a teteje egy kicsit. Héjával együtt ehető, és nagyon finom ropogós lesz az alja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.