2009. május 19.

Padlizsán, mint előétel



Tegnap Ainsley Hariott a görög tengerparton valami hasonlót sütögetett, és hát tengerpart híján nekünk csak az általam készített verzió jutott... Azért nem panaszkodtunk :)

Hozzávalók
  • érett padlizsán 
  • paradicsom 
  • füstölt sajt 
  • friss bazsalikomlevél 
  • fokhagyma 
  • olívaolaj
  • só, bors
  • fogpiszkáló
A padlizsánt úgy szeleteljük fel hosszában, mintha kenyeret vágnánk. Nem kellenek túl vastag szeletek, de nagyon vékony se legyen, mert akkor elszakad amikor fel kell tekerni. A szeleteket egy serpenyőben elkezdjük sütni, alacsony lángon, hogy ne égjen meg, csak megpuhuljon. Lehet alá rakni olíva olajat de vigyázni kell a padlizsánnal mert mindent beszív pillanatok alatt, amúgy meg olaj nélkül is megpuhul ha elég alacsony lángon tartjuk.A fokhagymát felszeleteljük, és egy pici olajon megpirítjuk. Ha ez megvan, akkor megvárjuk amíg az egész kicsit kihűl. A padlizsán szeletet lefektetjük, a közepére rakunk egy szelet paradicsomot, arra jöhet egy vékony szelet füstölt sajt, fokhagyma, és a bazsalikom. A padlizsán széleit ráhajtjuk, és az egészet megtűzzük egy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. A sütőben grill módban 180 fokon kb. 5-10 perc alatt megolvad a sajt, ennyi a paradicsomnak is elég, hogy jó puha legyen. Langyosan és hidegen is nagyon jó, főleg egy kis citromlével. Érdemes megsózni a padlizsánt sütéskor, de utólag is lehet, ha esetleg sótlan lesz.
( Az eredeti receptben feta sajt van, de az nem volt itthon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.