Kezdjük kivételesen a képpel :) Az újonnan támadt csokis keksz sütési őrületem végeredménye egy hagyományos, barna cukorral és sima liszttel készült keksz, a másik pedig egy nyírfacukorral és búzakorpával készült diabetikus(abb) változtat. Kíváncsi vagyok, meg lehet-e állapítani kép alapján, hogy melyik melyik :) Az a helyzet, hogy mindkettő nagyon finom lett, bár a cukormentes nekem egy picit száraz volt rögtön sülés után, mivel hiányzik belőle a cukor, belül nem lesz olyan finom ragacsos, mint a cukros verzió. Ettől függetlenül személy szerint nem mondtam volna meg, hogy az egyik cukormentes, sőt a vicc az, hogy az a változat még édesebb is volt. A lényeg, hogy kekszet sütni nagyon egyszerű, főleg ha van az embernek konyhai robotgépe, vagy habverője, amibe csak beledobálja a hozzávalókat. A sütésnek viszont van egy két trükkje, lejjebb leírok mindent.
Hozzávalók az eredeti változathoz
- 20 dkg simaliszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg barna nádcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- 1 csomag fekete csoki
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál rumaroma
- 15 dkg simaliszt 5 dkg búzakorpával keverve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg nyírfacukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- fél csomag fekete csoki
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál rumaroma
Most jön a fontos rész, 180 fokos sütőben, szigorúan NEM légkeveréses üzemmódban maximum 7 percig sütjük a cukrosat, a cukormenteset kb. két perccel tovább. Amikor kivesszük még teljesen puhának és képlékenynek kell lennie, meg kell várni, amíg kihűl és megszilárdul, és csak akkor szabad leszedni a tepsiről.
Az a helyzet, hogy nekem a diabetikus jobban ízlett, igaz, hogy egy kicsit száraz volt, de állás közben javult. Egy teával igen ütős
VálaszTörlés