2009. május 22.

Magokba burkolt pulykamell



Hozzávalók
  • pulykamell szeletek 
  • kukorica liszt
  • rendes liszt 
  • egy marék dió összedarálva
  • napraforgómag 
  • szezámmag (fekete vagy rendes) 
  • mandulaforgács 
  • tojás /
  • sült csirke fűszersó 
A pulykamell szeleteket megszórjuk sült csirke fűszersóval, így sózni sem kell, mert elég sós lesz. A tojásokat felütjük, és összekeverjük.
A rendes lisztet összekeverjük a dióval, és a magokkal, a mandulával, és rakunk ehhez is egy kis fűszersót, hogy szép színt adjon a panírnak és ne legyen ízetlen.
A húst először a sima kukoricalisztbe forgatom, aztán mehet a tojásba és utoljára a magos-lisztes keverékbe. Kevés olajon elkezdem sütni, lassan, hogy átsüljön a hús. Amikor szépen megpirult mindkét oldalon, kiveszem és egy papírra rakom ami felszívja a felesleges olajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.