2012. július 3.

A nagyon prózai görög saláta

Tudom, hogy nagyon egyszerű és semmi újdonság nincs benne (de hát az egyszerű is lehet nagyszerű), de ma egyszerűen megkívántam, hát gyorsan el is készült a görög sali vacsorára :) Ebben a melegben másnap a legjobb, amikor állt egy estét a hűtőben és már jó hideg.


Hozzávalók egy nagy adaghoz:
  • fél kg koktélparadicsom
  • 2 kígyóuborka
  • egy nagy lilahagyma fele
  • 25 dkg fetasajt
  • másfél marék dió szárazon megpirítva
  • egy teáskanál citromlé
  • egy mokkáskanál oregánó
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj 


A zöldségeket a kívánt méretre daraboljuk, a fetát is apróbb kockákra felvágjuk, már amennyire azt lehet. A hagymát én vékony csíkokra vágtam és utána csak úgy nagyjából átvágtam a késsel. A zöldségeket a fetával, az olajjal, a citromlével, az apróra vágott dióval és az oregánóval összekeverjük, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Hagyhatjuk állni egy estét a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek de egyből frissen is már nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.