2012. július 17.

Aszalt paradicsomos chilis pulykamell



Az alant látható rozmaringos lepénykenyér mellé készült ez a nagyon hirtelen ötletből jött paradicsomos - chilis pulykamell. Miért van az, hogy mindig az ilyen előre meg nem tervezett kaják lesznek a legjobbak? :)  Nem is fontos, így legalább van okom mindig főzni.
Hozzávalók 2 emberre
  • 40 dkg pulykamellfilé 
  • 1 doboz konzerv aprított paradicsom
  • 5-6 darab aszalt paradicsom 
  • fél doboz konzerv kukorica
  • egy teáskanál chili por
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 fej hagyma finomra vágva 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés mexikói fűszerkeverék

A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk, most kifejezetten pirítani kell és nem párolni. Közben a pulykamellet apróbb kockákra vágjuk.  Amikor a hagyma már jó, rádobjuk a húst, megsózzuk és lefedjük. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk, majd utána fedő nélkül addig, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a fűszereket és együtt pirítjuk még őket egy ideig. Ezután jöhet rá a paradicsom és a kukorica, ezekkel is még egy kis ideig rotyogtatjuk. Egy pár csepp édesítővel lehet a savanyúságát elvenni, ha szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.