2014. június 14.

Kávétorta bogyós gyümölcsökkel - cukormentes

Ez is egy olyan torta, amit cukormentes vagy cukros változatban is el lehet készíteni, az enyémben összesen két vaníliás cukor volt a piskótában, de adott esetben azt is el lehet hagyni, és csak nyírfacukorral csinálni az egészet.


Egy közepes méretű tortaformához illő mennyiségű tojásból sütünk piskótát, a recept egy korábbi bejegyzésemben fent van, ha valakinek szüksége lenne bombabiztos piskóta receptre. Ez most épp 7 tojásból készült, csak nyírfacukorral, meg két csomag vaníliással, de azt ki lehet hagyni belőle. 
 
 
Hozzávalók a krémhez: 
  • 500 gr mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag expressz zselatin fix 
  • 1 adag kávé fél adagnyi vízben lefőzve 
  • folyékony édesítő 
Gyümölcsök: ribizli, áfonya, málna és szeder, de persze ez választás kérdése.


A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone-t, hozzáadjuk a kávét és az édesítőt, és simára keverjük. Valószínűleg túl híg lesz, ezért kell bele a zselatin fix, ami majd ad neki egy kis tartást. Kóstolni mindenképp kell, hogy elég kávés és édes e.


A piskótát három lapra vágjuk, a legalsó lapot bőven megkenjük a krémmel, megszórjuk ribizlivel, majd jöhet a középső lap, újra krém és ribizli, majd a teteje a piskótának.

Kívülről is szépen bekenjük a tortát, majd a tetejére jöhetnek a gyümölcsök. Érdemes hűtőbe tenni egy pár órára, hogy a piskóta picit beszívja a krémből a nedvességet, meg az egész kidermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.