2009. július 28.

Kakukkfüves-majorannás zöldségleves


Az eredetiben leveskocka helyett csirke alaplé van, de azzal épp nem rendelkeztünk itthon, úgyhogy marad a jó öreg kocka.

Tökéletes ebéd Nővér, és más álláskeresők számára állásinterjú előtt! 

Hozzávalók
  • 3 szál sárgarépa 
  • 1 fej hagyma 
  • 2 szál szárzeller 
  • 3 krumpli
  • kevés olívaolaj
  • majoranna
  • friss kakukkfű
  • só, bors 
  • 1 babérlevél
  • 2 dl tejföl 
  • kb másfél liter víz 
  • 2 leveskocka 

A hagymát felvágjuk nem túl apróra, és egy pici olívaolajon felrakjuk párolódni, sózzuk is meg egy kicsit. Ezalatt a répát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zellerszárat is felvágjuk szeletekre. Hozzádobjuk a hagymához, és összekeverjük. Ezután a kakukkfű leveleit leszedegetjük a száráról és mehet bele, a majorannával és a babérlevéllel együtt. Egy ideig dinszteljük őket, aztán jöhet bele a víz, és amikor felforrt, akkor a két leveskocka (mondja a doboz, de én a vízben előbb feloldottam és úgy öntöttem rá, így is jó volt). Közben a krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk nagyjából egyforma méretű darabokra, és amikor a répa már 80%-ban megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hogy ne forrjon, és hozzáadjuk a tejfölt, visszatoljuk a tűzre és újra felforraljuk. Közben lehet sózni még, és a frissen őrölt bors is nagyon jót tesz neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.