2009. június 23.

Baracktorta banánbeütéssel





Hozzávalók (kb 28 centis tortaformához)

A tészta
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 2 tojás 
  • fél deci olaj 
  • két csomag vaníliás cukor
  • 8 db babapiskóta szérmorzsolva
  • fél citrom leve
  • egy egész citrom héja
  • + édesítő ha nem elég édes 
A töltelék
  • egy banán 
  • két doboz konzerv őszibarack
  • baracklekvár 
  • dió
  • mandulaforgács
  • szezámmag 
A tésztához kimérem a lisztet, és beleütöm a két tojást. Hozzáadom a két vaníliás cukrot, a citromlevet és a citrom héját, az olajat és a babapiskótát. Az egészet addig gyúrom, amíg egy nyújtható tésztát nem kapok. A forma méretének megfelelőre nyújtom ki. A papírral kibélelt formába rakom és a felesleges részeket az oldalára nyomkodom, hogy peremet képezzen.
A tészta legalját megkenem egy kis baracklekvárral. A banánt felszeletelem és a baracklekváros alapra rakosgatom. A barackot felszeletelem és mehet a banán tetejére. Egy lélektani pillanatban két réteg barack közé rakok még egy kis lekvárt. Aztán jöhet a többi barack. Az egész tetejét megszórom a mandulával, szezámmaggal és az összedarabolt dióval. 180 fokon kb 20-30 perc kell neki a sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.