2009. július 28.

Almás-szedres-barackos morzsa



A szeder igazi saját, kerti feketeszeder :) Ez egy energiaszegényre tervezett változat, a margarin és a cukor mennyisége nagyon kicsi, eddig mindenhol sokkal többel láttam, de így is nagyon finom lett, mert a gyümölcsök saját íze nagyon jó cukor nélkül is.

Hozzávalók 4 emberre

Gyümölcsök
  • 3 nagyobb őszibarack 
  • 3 alma 
  • egy mélytányérni fekete szeder
  • fahéj 
  • szerecsendió 
  • nagyon kevés barnacukor 

A morzsa
A mennyiség attól függ, ki mennyit szeretne rárakni.
  • teljes kiőrlésű liszt 
  • margarin 
  • cukor 

Az almát félbevágjuk, és felszeleteljük nem túl vastagra. A barackot szintén feldaraboljuk. Egy serpenyőbe rakjuk a két gyümölcsöt, és adunk hozzá fahéjat, és egy kicsi szerecsendiót. A nagyon kevés barnacukrot is rászórjuk, és addig pároljuk, amíg az alma kicsit össze nem esik. Amíg ez készül, vesszük a lisztet, belekeverünk egy kis cukrot, és hozzárakjuk a hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Nem kell összegyúrni, a lényeg hogy a margarinos liszt morzsás maradjon. Amikor kész a gyümölcs, beleöntjük abba a formába, amiben majd sütjük az egészet, és rádobáljuk a szedret. Jöhet a tetejére a morzsa, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.