2011. április 13.

Mungóbab csírás csirkeragu kölessel



A mungóbab csírát eddig mindig csak ilyen házilag készített álkínai kajákhoz használtam, ami egy hülyeség, mert egyébként csomó minden máshoz is jól megy, így lett belőle ez a szójaszószos csirkeragu a múlt héten.

Hozzávalók 
  • 1 egész csirkemell filé 
  • 1 csomag mungóbab csíra 
  • 3 evőkanál tejföl 
  • 1 evőkanál Worchestershire szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors


A csirkemellet felkockázzuk viszonylag kicsire, és egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Le is fedhetjük, hogy gyorsabban megpuhuljon. A lényeg az, hogy ne szárítsuk ki. Hozzáadjuk a csírát is,  mert annak sem kell sok idő, így egyszerre fognak megpuhulni. Megsózzuk, és borsozzuk. Közben az egy gerezd fokhagymát felaprítjuk kicsire. Amikor a babcsíra már kezd üvegesedni, ez pár perc alatt bekövetkezik, akkor hozzáadjuk az egy evőkanál Worchestershire, és a két evőkanál szójaszószt. Összeforgatjuk az egészet, egy kicsit pároljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. A legvégén hosszáadjuk a fokhagymát. Megvárjuk, amíg eggyet rottyan, és levesszük a tűzről.

A köles ugyanúgy fő gyakorlatilag, mint a rizs. Kétszeres mennyiségű vízben tesszük fel főni, előtte lehet egy kis hagymát pirítani vele, hogy jobb íze legyen. Kicsit meg is sózzuk, amikor a víz már benne van. 10 perc alatt megfő, én szoktam hagyni egy kicsit letakarva, hogy még a gőz is puhítsa.

1 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.