2012. január 12.

Vörös káposztás-sajtos pirog


Egy kicsit másfajta pirog, mint a klasszikus, hiszen nem leveles tésztából csináltam és nem csak fehér káposztával. A tésztája fele-fele arányban Graham és sima liszt, a töltelékbe pedig tettem vörös káposztát is, kíváncsi voltam ugyanolyan finom lesz e, és meglepő módon nekem még jobban is ízlett. A két nagy tepsiből csak pár darab maradt másnapra :)


Hozzávalók két nagy tepsihez
  •     30 dkg simaliszt
  •     30 dkg Graham liszt
  •     20 dkg vaj vagy margarin
  •     két teáskanál só
  •     6 evőkanál tejföl 
  •     egy fél vörös és egy fél fehér káposzta reszelve
  •     köménymag 
  •     két evőkanál cukor
  •     reszelt sajt
  •     1 tojás
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint vagy vajat, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát, és hagyjuk pihenni, amíg a káposztát megcsináljuk. A serpenyőben megkaramellizáljuk a  cukrot és rádobjuk az enyhén besózott káposztát. Megszórjuk a köménnyel és addig pirítjuk, amíg puha nem lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A tésztát vékonyra nyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle. A közepére halmozzuk a tölteléket, megszórjuk sajttal és háromszög alakban behajtjuk. Egy villával a széleit összenyomjuk és a végén a tepsiben megkenjük őket sajttal. 200 fokon kb. 15 perc alatt megsülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.