2012. január 4.

Fehérboros-zöldséges csirkecomb ragu

A nagybevásárlás után bevettem magam a konyhába, és vagy két és fél órán át főztem. Ez a hatása annak, ha előtte egy hétig üres a hűtő, és nincs miből főzni. Most azonban van bőven alapanyag, a spárga krémleves után jött ez a zöldséges csirkeragu, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és még gyors is. 


Hozzávalók
  • 1 tálca csirkecomb (alsó vagy felső) 
  • 3 szál újhagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 sárgarépa
  • 1 negyed fehérrépa
  • 1 negyed zeller
  • 1 csomag (25 dkg) kelbimbó
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 1 evőkanál mustár 
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl víz
  • só, frissen őrölt bors 


Az újhagymát felkarikázzuk, és egy kevés olajon elkezdjük párolni. A csirkecombokról leszedjük a bőrt, kicsontozzuk, és feldaraboljuk. Amikor a hagyma már egy kicsit megroggyant, hozzáadjuk a csirkét, és egy ideig együtt pirítjuk őket. A fokhagymát a kés lapjával összenyomjuk és összevagdossunk, rádobjuk a csirkére. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk őket egyforma nagyságú darabokra. Amikor a csirke már kifehéredett hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk és megborsozzuk az egészet, és ráöntjük a fehérbort és a vizet. Fedő alatt főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Közben pótolni lehet a vizet, ha elforrna, nehogy lekapja az alját. Amikor a zöldségek puhák, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, megvárjuk amíg újra felforr, és már kész is! :) 

2 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.