2012. január 12.

Barbecue csirkecomb répafasírttal

Hozzávalók
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál barbecue szósz 
  • 1 evőkanál chili szósz 
  • egy kevés citromlé
  • 2 teáskanál méz 
  • 2 szál répa
  • 1 zsemle beáztatva
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás

 A csirkéhez összekeverjük a ketchupot a barbecue szósszal, a chili szósszal a mézzel és a citromlével. Az egészet ráöntjük a csirkékre és jól elkeverjük, hogy mindenhol fedje a combokat. Érdemes előtte a combokat a csont mellett bevágni és megsózni, hogy jobban átjárja őket a szósz.  A répát gyufaszál méretűre gyaluljuk, és kézzel egy kicsit megtörjük a szálakat. Utána jöhet bele az apróra vágott hagyma, fokhagyma, a zsemle szétmarcangolva és a 2 tojás, illetve a só, majd az egészet jó alaposan át kell keverni. A csirkét egy tepsibe tesszük és alufóliával lefedjük, 200 fokos sütőben kb. 1 óráig mehet, az utolsó 15 percben fedő nélkül, hogy jól megpiruljon a bőre. A fasírtokat nagyon pici olajon egy serpenyőben aranybarnára sütjük. Én még kelbimbót is főztem mellé :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.