2009. május 28.

Diós-fetás töltött cukkini



Diós-fetás töltött cukkini

Hozzávalók 
  • cukkini 
  • darált dió 
  • feta sajt 
  • hagyma 
  • tejföl 
  • mexico grill fűszerkeverék 
  • sűrített paradicsom 
  • só, bors 
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring 
A hagymát félbe, aztán karikákra vágom és felrakom puhulni a tűzre egy kis olajon (meg is kell sózni), amíg a cukkinit készítem elő. A megmosott cukkinikat hosszában félbevágom és karalábé vájóval kiszedem a közepét, csak annyira, hogy legyen hely a tölteléknek. A kiszedett részeket a hagyma után dobom ami addigra már elég puha lesz. Lefedem, hogy gyorsabban puhuljon meg, amikor pedig már majdnem jó, rászórom a fűszert és hozzákeverem a sűrített paradicsomot. Még egy kicsit hagyom, aztán elzárom alatta a gázt.
Veszek egy tűzálló tálat, az aljába simítom a paradicsomos cukkini keveréket.
A fetát a tejföllel kikeverem, a diót, bazsalikomot, kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadom. Rozmaringból kell a legkevesebb mert annak van a legerősebb íze. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós akkor egy kis feta még mehet hozzá.
A krémet a fél cukkinik mélyedéseibe kenjük, nem kell nagyon sok, mert elég tömény. Ezek után rárakjuk a tálban pihenő paradicsomos ragura, és amikor az összes megvan, lefedjük fóliával. 180 fokon 15 perc kb. elég neki hogy megpuhuljon, de villával ha megszurkáljuk akkor kiderül hogy mennyire puha.

1 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.