2012. szeptember 27.

Piskótatekercs fél óra alatt

Nagyanyai kérésre puncstorta helyett piskótatekercset sütöttem most, hogy van végre egy kis időm a konyhában tevékenykedni. (Ez persze nem jelenti, hogy feladtam a terveimet, hogy egyszer házilag csináljak egy igazi rumos, ragacsos, rózsaszín tetejű puncstortát :) Az a jó a piskótatekercsben, hogy fél óra alatt tényleg meg lehet csinálni, és tényleg nem kell hozzá sok minden. Ami még jobb ebben a piskótatekercsben, hogy a saját készítésű fahéjas vörösboros szilvalekváromat használtam hozzá :)

Hozzávalók 
  • 4 hideg tojás 
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál vanília aroma vagy kivonat 
  • 10 dkg simaliszt
  • lekvár


A  tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy nagy keverőtálba tesszük, és elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Utána hozzáadjuk a sárgákat és az átszitált lisztet. Szigorúan kanállal óvatosan homogénre keverjük az egészet. Egy nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral és a piskóta tésztát egyenletesen elsimítjuk rajta. 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hamar kész van, figyelni kell rá, ha a teteje már szép világos arany színt kapott, lehet is kivenni. Egy nedves konyharuhára fektetjük a piskótát amíg még meleg, és szorosan feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha ez megvan, kicsavarhatjuk a konyharuhából és óvatosan lehúzhatjuk róla a sütőpapírt is. A belsejét végig megkenjük a lekvárral és újra feltekerjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.