2011. május 18.

Római köményes padlizsánkrém

A klasszikus grill padlizsán receptünket továbbfejlesztettem, és a krémesre sütött padlizsánokból tényleg krém lett. Az a jó benne, hogy sokféle módon lehet ízesíteni, én most római köménnyel és kurkumával csináltam, de legközelebb jön a többi verzió! :)
Hozzávalók
  • 3 nagy padlizsán 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 paradicsom 
  • 2 teáskanál őrölt római kömény 
  • fél teáskanál kurkuma
  • egy negyed lime leve

A padlizsánokat megmossuk és hosszában félbevágjuk. A padlizsán fehér húsát ferdén, mindkét irányból bevagdossuk, de ne vágjuk át egészen a héjáig. Az így keletkezett kis rombuszok mentén vékony fokhagymaszeleteket dugdosunk a padlizsánok belsejébe. A tetejüket egy kevés olívaolajjal megkenjük, és minden padlizsán felet megsózunk és megborzosunk. Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben egy óráig sütjük legalább, belül teljesen krémesre kell sülnie a padlizsánnak. Nem baj, ha a héja egy picit keményre sül, azt most úgysem fogjuk felhasználni (mellesleg az is nagyon finom). Amikor kész, villával kikapargatjuk a puhára sült padlizsán belsejét. Adunk hozzá még sót, a kurkumát meg a római köményt is, illetve a lime levét. A végén egy paradicsom magos résézt kiszedjük és a húsát apróra felvágjuk. Az egészet összekeverjük és kóstolunk, ha kell, még utána ízesíthetjük sóval vagy mással. Szerintem másnapra még jobb lett, mint frissen.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.