2011. május 16.

Áfonyás - mangós gyümölcsrizs

Áfonyás - mangós gyümölcsrizs

Imádom a gyümölcsrizst, és most végre volt időm csinálni is, szerencsére kaptam mangót és áfonyát is, ezen kívül van még benne barack, sajnos ilyenkor még csak konzerv, bár az is elég finom, valljuk be.



Hozzávalók:
2 dl rizs
1 liter tej
áfonya
barack
mangó
1 csomag vanilincukor
egy fél citrom héja
fél teáskanál fahéj
édesítő


A tejhez hozzáadjuk a rizst, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat, és az egészet felrakjuk a legkisebb lángra. Az édesítőt Rendszeresen kevergetjük, nehogy lekapja az alját. Közben az áfonyát megmossuk, a barackokról leöntjük a szirupot (én le is szoktam mosni róla), a mangót meghámozzuk. A barackot és a magnót felkockázzuk. A tejberizst addig főzzük, amíg a rizsszemek megdagadnak, és teljesen átfőnek. Utána levesszük a tűzről és hagyjuk fedő alatt még duzzadni. Elég sokat be fog még szívni a tejből. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a gyümölcsöt, és hűtőbe tesszük. Én hidegen szeretem, de szobahőmérsékleten is finom! :)







5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hol kaptál áfonyát? Én eddig még nem láttam sehol, pedig úúúgyy szeretnék áfonyás sütiket csinálni :(

    VálaszTörlés
  2. Az Aldiban és a Lidl-ben is van, legalábbis ma volt, szerintem még a hét végéig lesz belőle. Nem olcsó, az Aldiban a 10 dekás csomag 400 ft körül van, a Lildben később láttam 125 grammos csomagot, az is ugyanilyen árban, de hát addigra már megvettem a drágábbat...:) A Tescoban is van néha de valami eszméletlen drága.

    VálaszTörlés
  3. Köszi-köszi!
    Nemrég voltam az Aldiban, akkor még nem láttam.
    Holnap kinézek! :))

    VálaszTörlés
  4. POnt ma gondoltam rá juj de szeretem

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.