2010. november 3.

Citromos-diós töltött csirkecomb rozmaringos almával



A nehéz hétköznapok közben az ember igenis megérdemli néha a kényeztetést, ez ma egy töltött csirkecomb formáját öltötte. Az őszi szünet arra inspirál, hogy folyton almás dolgokat készítsek, és nem mellesleg az alma tökéletesen tudja helyettesíteni a krumplit a köretben, bár most sem álltam meg, hogy ne dobjak be pár vecsési krumplit az almák mellé, mert egyszerűen még önmagában is isteniek. Azért diétásnak nem mondanám, hiszen a töltelékben kenyér és mozzarella is van, de talán az almával lehet könnyíteni egy kicsit rajta.

Hozzávalók
A mennyiségeket mindenki eldöntheti magának, mennyi kenyeret szeretne bele rakni, hány csirkecombja van, stb

A töltelékhez
  • szárazkenyér
  • hagyma
  • mozzarella sajt
  • citromhéj
  • citromlé
  • dió
  • rozmaring
  • tojás 
  • só, bors

Először is a kenyeret vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis olajon megpirítjuk. Egy keverőtálba rakjuk a hagymát, ráreszeljük a citrom héját, és az apróra vágott mozzarellát is hozzáadjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk, és hozzákeverjük a töltelékhez. A kenyeret kinyomkodjuk és ez is mehet a tálba. A diót megpirítjuk, és apróra összevágjuk, hozzáadjuk a töltelékhez. A citrom levét belefacsarjuk, megsózzuk és megborsozzuk az egészet. Jó alaposan összekeverjük, hogy a kenyér ne maradjon nagy darabokban. Megkóstoljuk, és ha megfelel, jöhet hozzá a tojás, és ezzel is jó alaposan elkeverjük. 

Az alma

Az almákat félbevágjuk, kiszedjük a magházukat, és egy tepsibe rakjuk őket, aminek az aljára egy pici olajat öntünk. A magház helyére kis rozmaring ágakat rakunk, megsózzuk és megborsozzuk őket egy kicsit. Fóliával lefedjük.

  

Már csak annyi a dolgunk, hogy a csirkecombokat kívül-belül megsózzuk, és betöltsük a tölteléket a bőrük alá. Ezután lefedjük, és 180 fokos sütőben készre pároljuk kb. 3/4 óra alatt. Amikor átpárolódott, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a combok tetejét. Az almát is betehetjük mellé, de az sokkal hamarabb fog megpuhulni, elég neki kb. 20-25 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.