2011. július 10.

Jéghideg uborkaleves


Amikor a 36 fokos hőségben felfedezed a hűtőben, hogy még maradt tegnapról hideg  uborkaleves, na az kárpótol a melegért. Az uborka híres hűsítő hatásáról, ez a leves pedig a legnagyobb melegben is jól esik, mert könnyű és hideg és bármennyit megehetsz belőle. Nálunk mindig hamar elfogy... :)



Hozzávalók 4 személyre
  • 3 kígyóuborka vagy 4 salátauborka
  • 3-4 dl natúr joghurt
  • 2 liter hideg víz 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és frissen őrölt bors 
Az uborkákat meghámozzuk (salátauborka esetén ez elkerülhetetlen, mert szúrós a héja, a kígyóuborkát egyéb helyzetekben sosem szoktam meghámozni, de talán most érdemes) és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáöntjük a hideg vizet, illetve a fokhagymát fokhagymanyomóval átnyomjuk és az egészet egy botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a joghurtot és megsózzuk, megborsozzuk. Megkóstoljuk, és ha még kell só vagy bármi, akkor hozzáadjuk. Hűtőben egy pár óra alatt kihűtjük, és már lehet is enni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.