2012. február 26.

Kukoricapehelybe bundázott csirke és amerikai káposztasaláta


Rég óta ki akartam próbálni a cornflakes-be panírozott csirkét, a káposzta saláta pedig már napok óta a fejemben volt, úgyhogy ma összejött a kettő egy amerikai ebédben :) Az a jó ebben a csirkében, hogy nem kell bő olajban sütni, elég egy kevés is, mert a csirkemell, mint tudjuk, nagyon hamar megsül. A káposztasalátát nem akartam túl nehézre csinálni, úgyhogy a majonéz felét tejföllel helyettesítettem, egyébként szerintem tök egészséges saláta, tele vitaminnal. Nem túl gyors kaja, hétvégén érdemes csinálni, amikor az embernek van ideje szöszölni a panírozással.

Hozzávalók a csirkéhez
  • kb. 3/4 kg csirkemell felcsíkozva
  • 4-5 evőkanál liszt 
  • 3 tojás
  • egy csomag natúr kukoricapehely
  • 1 teáskanál chili por
  • másfél evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum 
Hozzávalók a salátához
  •  egy kis fej káposzta legyalulva
  • két szál sárgarépa 
  • 1 szál halványító zeller 
  • fél póréhagyma
  • fél citrom leve
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  •  só, bors 

A csirke csíkokat összeforgatjuk a fokhagyma granulátummal, a chili porral és a sült csirke fűszersóval. Utána a darabokat egyenként először lisztbe, utána tojásba, majd a végén az apróra tört kukoricapehelybe forgatjuk. Kevés olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A kukoricapelyhet érdemes egy zacskóba beletenni és egy sodrófával apróra törni, de azért ne legyen teljesen por állagú, az a jó ha ropogós marad. 
A salátához a káposztát finoman besózzuk és állni hagyjuk egy ideig. A répát, a hagymát és a zellert is vékonyra gyaluljuk, majd az egészet összekeverjük a káposztával és az öntettel. Érdemes állni hagyni egy ideig, kóstolgatni, mert lehet, hogy kell még majd bele só meg citromlé. Egy kis őrölt köményt is lehet hozzá adni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.