2011. március 7.

Szegfűszeges brownie



A brownie-ban a legjobb az állaga, ami ugye a rengeteg zsiradéknak és cukornak köszönhető (miért mindig az a legfinomabb, amiben a legtöbb cukor és zsír van? nem ér...:) ), de azért próbálok kísérletezni szolidabb brownie receptekkel is. Ez most egy nagyon gyors verzió, szegfűszeggel. A kész süti tésztája nem annyira ragacsos, mint cukrosabb társaié, de omlós és a közepén azért még elég ragacsos ahhoz, hogy hű legyen a nevéhez.


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt 
  • 20 dkg cukor
  • 4 kicsi, vagy 3 közepes tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg 
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg feketecsoki
Kimérjük a cukrot, és egy tálban összekeverjük a tojással és a szegfűszeggel. A csokit gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez. A lisztet is kimérjük, összekeverjük a kakaóporral. Az egészet egyesítjük, ha túl sűrű, akkor nagyon kevés tejjel lehet higítani. Egy kivajazott tepsibe rakjuk, 175 fokon maximum 20 percig sütjük, de mindig ellenőrizzük, mert lehet, hogy 15 perc is elég lesz neki. 

1 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.