2011. február 16.

Narancsos csirkesült rozmaringgal


Sosem sütöttem még egyben csirkét, úgyhogy épp eljött az ideje :) Nem egy bonyolult dolog, csak a pácolásra és az ízesítésre kell odafigyelni, illetve hogy ne hagyjuk kiszáradni a csirkét. Köretként krumplipürét,  párolt ceruzababot, vörösboros hagymamártást, és Worchestershire-szószos gombát készítettem, az utóbbi kettő receptjét is le fogom írni.


Hozzávalók

A csirke
  • 1 egész csirke, zsigerelt
  • kb. 3 dkg vaj
  • 1 narancs 
  • 5 szál rozmaring 
  • só, bors 
  • egy kis víz
A csirkét megmossuk kívül belül, és betesszük a tálba, amiben megsütjük. A bőrét óvatosan meglazítjuk a mellen és a comboknál, és sót és borsot kenünk rá. A combokat és a mellet is a bőr alatt bekenjük vajjal, és mindenhova rakunk a rozmaringból. A narancsot negyedekre vágjuk, és elrendezzük a csirke körül, illetve egy darabot rakunk a hasüregbe is, egy kis rozmaringgal együtt. A csirke alá öntünk egy kevés vizet, majd lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 180 fokra. Kilónként 35 percet kell számolni sütési időként, én összesen másfél óráig sütöttem a csirkét, ebből az utolsó fél órát a fólia nélkül, ami alatt szépen megpirult a bőre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.