2010. március 31.

Padlizsánkrémmel töltött gomba




Hozzávalók 2 nagy adaghoz

A gombához
  • 8-10 gomba 
  • 1 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • kis citromlé 
  • 2 ek. tejszín 
  • sajt a tetejére ízlés szerint 
A körethez
  • 2 dl rizs 
  • 4 dl víz
  • a gombák tönkjei 
  • egy csomag angol szalonna, vagy bármilyen hús
  • 2 szál újhagyma 
A krémhez a padlizsánt, vagy simán gáz felett, vagy egy száraz serpenyőben elkezdtem megsütni, héjával együtt, mint amikor nyáron a grillen sütjük. Egész feketére kell sütni, gyakorlatilag meg kell égetni, ami nem gond, mert a héját úgyis leszedjük később, belül pedig így lesz puha. Amikor megpuhult minden oldalról, egy tálba tesszük és lefedjük, hogy a gőzben felpuhuljon a héja, amit aztán nagyon könnyen le lehet húzni. Ezután a padlizsán húsát, ami már így is krémes, kicsit összevagdaljuk, és egy serpenyőben hozzáadjuk az egy gerezd összezúzott fokhagymát, a tejszínt, egy kevés citromlevet, és sózzuk. A gombák tönkjét kiszedjük, és félretesszük. A gombafejeket kicsit megsózzuk, és beletöltjük a padlizsánkrémet, és ha akarunk, rakhatunk egy kis sajtot is a tetejére. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sül.

A gombák tönkjét felhasználhatjuk a körethez. Én külön megfőztem a rizst, és a serpenyőben összepirított újhagymát, gombát és angol szalonnát hozzákevertem. Könnyű, de laktató ebéd lett belőle :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.