2009. október 7.

Chilis limeos csirke sütőtökkel


Gyors és egyszerű elkészíteni, viszont különleges és laktató. A sütőtök édességét ellensúlyozza a lime savanyúsága, a fokhagyma és a gyömbér pedig alapból hihetetlenül jó párosítás.

Hozzávalók a csirkéhez
  • csirkemell
  • gyömbér
  • 1 lime leve 
  • só, bors
  • chili por 
Hozzávalók a sütőtökhöz 
  • egy fél sütőtök 
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • só, bors 
  • alufólia a batyuhoz

A sütőtököt kettévágjuk, és a magját kikaparjuk. Meghámozzuk, és azonos nagyságú darabokra vágjuk. A fokhagyma és a gyömbér mennyisége attól függ, ki mennyire akarja erősre ízesíteni, felvágjuk mindkettőt apró darabokra és a tökre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk és alufólia batyuban 200 fokon kb 45 perc alatt megpároljuk a sütőben.
A csirkét közben feldaraboljuk, egy kis olajra dobjuk és elkezdjük sütni. Megsózzuk, borsozzuk és amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a chiliport. Rögtön utána jöhet a lime leve is, és fedő alatt 5-10 perc alatt megpároljuk, a fedőt utána levesszük és egy kicsit elforraljuk a vizet alóla. Ezzel készen is van a csirke, már csak a sütőtökre kell várni, és ehetünk is.

3 megjegyzés:

  1. Szia,
    nagyon klassz a recept, de pontosan ezt a receptet találtam evvel a képpel hivatkozás nélkül Melinda receptes oldalán. Gondolom ez az eredeti.

    üdv.: judit

    VálaszTörlés
  2. Hát a képet én csináltam, és a recept is saját, úgyhogy ez az eredeti. Minden amit ide felrakunk a saját receptünk és a képek is mindig sajátok!

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.