2014. november 9.

Spenótos kukoricaleves édeskrumplival

Alapvetően csirkével akartam megcsinálni ezt a levest, de szembejött velem a boltban egy édesburgonya és nem bírtam otthagyni, így a csirkét a feljebb található pirított tésztában hasznosítottam :) 
 Hozzávalók:
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 édesburgonya
  • fél doboz konzerv kukorica
  • 20 dkg spenótlevél (mélyhűtött)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kisebb chili paprika
  • frissen reszelt szerecsendió
A hagymát felkarikázzuk és az aprított fokhagymával együtt egy lábosba dobjuk kevés olívaolajra. Alacsony tűzön pároljuk meg, amíg az édesburgonyát  meghámozzuk és egyenlő nagyságú darabokra felkockázzuk. Mehet a burgonya a hagymához, és kb. 10 percig dinszteljük őket együtt. 


Adjunk hozzá sót és reszeljük a tetejére a szerecsendiót. Mehet bele a kukorica és a chili, majd felöntjük vízzel és beledobjuk a fagyott spenótot is. Forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfő, de figyelünk oda, mert az édesburgonya hamar szétfő. 


A hideg tejfölt keverjük el az egy kanál keményítővel, és habarjuk be vele a kész levest. A végén még adhatunk hozzá sót és szerecsendiót, ha szükséges, illetve egy kevés kurkumával lehet színezni.

1 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.