Hozzávalók a piskóta tekercshez
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vanília aroma
- 4 evőkanál málnalekvár
A tojásokat szétválasztjuk, és a cukorral kemény habot verünk belőlük. A sárgáját elkeverjük a vanília aromával és egy kanállal óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A lisztet beleszitáljuk a habos keverékbe és elkeverjük egyenletesen. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a piskóta tésztáját egyenletesen belesimítjuk. 160 fokon kb. 15 percig sütjük. Amikor kész, egy konyharuhába szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Utána kicsavarjuk, leszedjük róla a papírt és megkenjük a lekvárral. Egy kicsit hagyjuk állni.
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a krémhez
- 8 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 60 gr instant zselatin
- 50 dkg friss vagy mélyhűtött málna
- 15 dkg friss eper
- 1 fél citrom leve
A torta összeállítása
A piskótatekercset vékonyan felszeleteljük. Egy kerek aljú edényt (nálam ez egy rozsdamentes keverő edény volt, kb. közepes méret) kibélelünk folpackkal majd szépen kibéleljük a piskóta tekercs darabokkal az egész edényt. Belesimítjuk először a málnás krémet, majd az epreset, és az egészet lefóliázzuk. Egy estére hűtőbe tesszük, másnap a tortás tálat az edény tetejére rakva felfordítjuk a tálat. Ha minden jól ment, a torta szépen megmarad a tálon :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.