2013. március 24.

Málnás-epres Charlotte torta


Hozzávalók a piskóta tekercshez
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál málnalekvár
A tojásokat szétválasztjuk, és a cukorral kemény habot verünk belőlük. A sárgáját elkeverjük a vanília aromával és egy kanállal óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A lisztet beleszitáljuk a habos keverékbe és elkeverjük egyenletesen. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a piskóta tésztáját egyenletesen belesimítjuk. 160 fokon kb. 15 percig sütjük. Amikor kész, egy konyharuhába szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Utána kicsavarjuk, leszedjük róla a papírt és megkenjük a lekvárral. Egy kicsit hagyjuk állni.


Hozzávalók a krémhez 
  • 8 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 60 gr instant zselatin
  • 50 dkg friss vagy mélyhűtött málna
  • 15 dkg friss eper
  • 1 fél citrom leve
A tejszínt a zselatinnal, a cukorral és a citromlével együtt kemény habbá verjük. A 3/4-edét külön vesszük és belekeverjük a málnát. Ízlés szerint mehet bele több cukor, vagy egy kis édesítő. Az epret apróra vágjuk és a maradék tejszínhez keverjük. 

A torta összeállítása

A piskótatekercset vékonyan felszeleteljük. Egy kerek aljú edényt (nálam ez egy rozsdamentes keverő edény volt, kb. közepes méret) kibélelünk folpackkal majd szépen kibéleljük a piskóta tekercs darabokkal az egész edényt. Belesimítjuk először a málnás krémet, majd az epreset, és az egészet lefóliázzuk. Egy estére hűtőbe tesszük, másnap a tortás tálat az edény tetejére rakva felfordítjuk a tálat. Ha minden jól ment, a torta szépen megmarad a tálon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.