2013. január 3.

A világ legfinomabb spagettije

Vannak olyan kaják, amikből akármennyit meg tudnék enni, na ez az egyik. Nem kell hozzá semmilyen bonyolult alapanyag, sőt még a receptet sem kell nagyon betartani, akármelyiket hagyjuk ki belőle, finom lesz a tészta. De persze akkor a legjobb, ha mindenből jó sokat teszünk bele... :) Mennyiségeket nem adok meg pont emiatt, mindenki döntse el, miből mennyit szeretne beletenni.


Hozzávalók
  • füstölt, szeletelt bacon 
  • kakukkfű (amennyit nem szégyell az ember beletenni) 
  • rozmaring (szintén)
  • fokhagyma
  • aszalt paradicsom
  • só, bors 
  • gomba
  • teljes kiőrlésű spagetti 

A spagettihez feltesszük a vizet forrni egy kis sóval és olajjal, amikor forr akkor beletesszük a tésztát és készre főzzük. A bacont vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon ropogósra pirítjuk. Utána mehet hozzá az apróra vágott gomba, csak addig kell főzni, amíg megpuhul, nem kell minden vizet elfőzni alóla. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rozmaringot és a kakukkfű leveleit, illetve a szintén apróra vágott aszalt paradicsomot. Összepirítjuk őket, majd a leszűrt tésztát belekeverjük a baconos-fűszeres keverékünkbe. Alaposan összekeverjük, és egy kis parmezánt reszelünk a tetejére. Ennyi... :) 

4 megjegyzés:

  1. Fincsi, de én még adnék hozzá olívabogyót és chilit, s fűszerként oreganot.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Meg van a hétvégi ebéd.

    VálaszTörlés
  3. Simple and easy!! Even for moi :)

    VálaszTörlés
  4. Chili jöhet, illetve az oregano is, olajbogyóval szerintem teljesen más lenne, a lényeg itt, hogy minél egyszerűbb legyen. De jó ötlet, megpróbálom majd úgyis :)

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.