Szintén ezer változatban elkészíthető, ez most az egyik.
Hozzávalók 4 emberre
- 8 csirkecomb
- 2 fej hagyma
- fokhagyma
- só, bors
- mustár
- rozmaring
- kakukkfű
- fokhagyma és vöröshagyma krém
A fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk és a csirke bőre alá benyomkodjuk. Mindkét oldalát megsózzuk. A rozmaring ágat a csont mellett belenyomjuk a csirkecombba. A kakukkfű leveleit leszedjük az ágról és rászórjuk a csirkére. A combok mindkét oldalát megkenjük egy kis fokhagyma és vöröshagyma krémmel, és végül a mustárral. Egész borsot dobálhatunk rá, és mellé a 2 fej hagymát kisebb darabokra vágva. Esetleg egy két paradicsomot is mellé lehet rakni. Alufóliával lefedve minimum egy óra kell mire megpuhul 200 fokon, utána leszedjük a tetejéről a fóliát és megpirítjuk a sütőben pirosra. Ha a csirke előző nap már be van pácolva a krémekkel, sokkal jobb íze lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.