Gyors és egyszerű elkészíteni, viszont különleges és laktató. A sütőtök édességét ellensúlyozza a lime savanyúsága, a fokhagyma és a gyömbér pedig alapból hihetetlenül jó párosítás.
Hozzávalók a csirkéhez
- csirkemell
- gyömbér
- 1 lime leve
- só, bors
- chili por
- egy fél sütőtök
- gyömbér
- fokhagyma
- só, bors
- alufólia a batyuhoz
A sütőtököt kettévágjuk, és a magját kikaparjuk. Meghámozzuk, és azonos nagyságú darabokra vágjuk. A fokhagyma és a gyömbér mennyisége attól függ, ki mennyire akarja erősre ízesíteni, felvágjuk mindkettőt apró darabokra és a tökre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk és alufólia batyuban 200 fokon kb 45 perc alatt megpároljuk a sütőben.
A csirkét közben feldaraboljuk, egy kis olajra dobjuk és elkezdjük sütni. Megsózzuk, borsozzuk és amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a chiliport. Rögtön utána jöhet a lime leve is, és fedő alatt 5-10 perc alatt megpároljuk, a fedőt utána levesszük és egy kicsit elforraljuk a vizet alóla. Ezzel készen is van a csirke, már csak a sütőtökre kell várni, és ehetünk is.
This was go very good... :D ;D
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésnagyon klassz a recept, de pontosan ezt a receptet találtam evvel a képpel hivatkozás nélkül Melinda receptes oldalán. Gondolom ez az eredeti.
üdv.: judit
Hát a képet én csináltam, és a recept is saját, úgyhogy ez az eredeti. Minden amit ide felrakunk a saját receptünk és a képek is mindig sajátok!
VálaszTörlés