A szeder igazi saját, kerti feketeszeder :) Ez egy energiaszegényre tervezett változat, a margarin és a cukor mennyisége nagyon kicsi, eddig mindenhol sokkal többel láttam, de így is nagyon finom lett, mert a gyümölcsök saját íze nagyon jó cukor nélkül is.
Hozzávalók 4 emberre
Gyümölcsök
A morzsa
A mennyiség attól függ, ki mennyit szeretne rárakni.
Az almát félbevágjuk, és felszeleteljük nem túl vastagra. A barackot szintén feldaraboljuk. Egy serpenyőbe rakjuk a két gyümölcsöt, és adunk hozzá fahéjat, és egy kicsi szerecsendiót. A nagyon kevés barnacukrot is rászórjuk, és addig pároljuk, amíg az alma kicsit össze nem esik. Amíg ez készül, vesszük a lisztet, belekeverünk egy kis cukrot, és hozzárakjuk a hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Nem kell összegyúrni, a lényeg hogy a margarinos liszt morzsás maradjon. Amikor kész a gyümölcs, beleöntjük abba a formába, amiben majd sütjük az egészet, és rádobáljuk a szedret. Jöhet a tetejére a morzsa, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Hozzávalók 4 emberre
Gyümölcsök
- 3 nagyobb őszibarack
- 3 alma
- egy mélytányérni fekete szeder
- fahéj
- szerecsendió
- nagyon kevés barnacukor
A morzsa
A mennyiség attól függ, ki mennyit szeretne rárakni.
- teljes kiőrlésű liszt
- margarin
- cukor
Az almát félbevágjuk, és felszeleteljük nem túl vastagra. A barackot szintén feldaraboljuk. Egy serpenyőbe rakjuk a két gyümölcsöt, és adunk hozzá fahéjat, és egy kicsi szerecsendiót. A nagyon kevés barnacukrot is rászórjuk, és addig pároljuk, amíg az alma kicsit össze nem esik. Amíg ez készül, vesszük a lisztet, belekeverünk egy kis cukrot, és hozzárakjuk a hideg margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Nem kell összegyúrni, a lényeg hogy a margarinos liszt morzsás maradjon. Amikor kész a gyümölcs, beleöntjük abba a formába, amiben majd sütjük az egészet, és rádobáljuk a szedret. Jöhet a tetejére a morzsa, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.