Hozzávalók 2 embernek
A répához
- 3 szál sárgarépa
- kakukkfű
- sötét balzsamecet
- só, bors, olíva olaj
- fokhagyma
- 1 fej lila hagyma
- 5 db újkrumpli
- köménymag
A meghámozott sárgarépát felkarikázzuk nem túl vastag szeletekre, egy tűzálló edénybe rakjuk, egy kis olívaolajat, sót és borsot teszünk rá, és beledobáljuk a kakukkfű leveleit. Összeforgatjuk, és beledobáljuk a kissé szétnyomkodott fokhagymagerezdeket és hagymadarabokat. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben majdnem készre pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és ráöntjük a balzsamecetet, nem kell sok belőle, csak hogy egyenletesen jusson minden répa darabra. Fólia nélkül visszatesszük 5-10 percre, amíg az ecet savassága eltűnik és a répa teteje egy kicsit megpirul.
A krumplikat megmossuk és héjukkal együtt széltében kettévágjuk, a vágott felüket egy kis olívaolajjal megkenjük, megsózzuk és megszórjuk köménymaggal és egy kis friss borsot őrlünk rá. Lefedjük alufóliával,és addig hagyjuk amíg puhára párolódik. Utána le a fóliával, és vissza a sütőbe, amíg meg nem pirul a teteje egy kicsit. Héjával együtt ehető, és nagyon finom ropogós lesz az alja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.