Hozzávalók
- 1 üveg enchilada szósz
- 1 csirkemell
- 1 fél kukorica konzerv
- 1 fél vörösbab konzerv
- hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, só, mexico grill fűszerkeverék
- kb. 8 kerek tortilla lap
- reszelt sajt, ízlés szerint
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, megsózzuk és lefedjük, hogy a fagyott csirke felengedjen és átpárolódjon. Mikor kész, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a fűszert, és egy kicsit még pirítjuk. Jöhet hozzá a bab, az összenyomott fokhagyma és a kukorica, és a szósz fele. Hagyjuk rotyogni egy kicsit, levessszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vesszük a tortillát és belekanalazunk valamennyit a töltelékből, feltekerjük és belerakjuk egy tűzálló tál aljába, és ugyanezt megcsináljuk a többi tortillával, amíg el nem fogy a töltelék, vagy a hely a tálban. Rákenjük a tetejére a maradék szószt, a sajtot rászórjuk. A kertből szedett friss snidling nagyon megbolondítja. 200 fokos sütőben, kb 10 perc amíg a sajt pirosra sül, aztán már tálalható is.
húúú, ez nagyon-nagyon jól néz ki, és mivel csirkéből van, abszolút nyerő nálam. :) ráadásul sajt! szóval még az is lehet, hogy kikönyörgöm az elkészítését :D
VálaszTörlésEngedélyt adok ancsianyunak hogy elkészítse :))És amúgy nagyon finom is lett. Kíváncsi vagyok nem gyári szósszal milyen lenne, majd egyszer ha sok időm lesz, csinálok saját szószt hozzá.
VálaszTörlés