Szeretek tortilla-ba tekerni dolgokat, mert rengetek variációban el lehet készíteni. Egy trükkje van: fel kell melegíteni a lapokat, mielőtt megtöltjük őket, különben törni fog. Nem javaslom a mikrózást, sokkal jobb, ha az ember egy száraz serpenyőben fél percig mindkét oldalát pirítja a tortilla lapoknak, ettől még finomabb is lesz. Akinek gondjai vannak a tortilla feltekerésével, íme egy kis segítség:
Hozzávalók a tonhalkrémhez:
- 1 doboz konzerv tonhal sós lében
- 2 evőkanál majonéz
- egy negyed citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
A tonhalat tegyük egy tálba és villával szedjük szét szálaira, majd jöhet hozzá az összes többi hozzávaló, amivel alaposan elkeverjük. Kóstolni kell, hogy elég sós e, illetve kell e még bele citromlé.
Hozzávalók a csirkéhez:
- 1 csirkemell filé
- só
- frissen őrölt bors
Hozzávalók a zöldfűszeres szószhoz:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 marék snidling
- 1 marék kakukkfű
- egy kevés petrezselyem
- só
- frissen őröl bors
Az összes fűszert apróra vágjuk, nyilván a kakukkfűnek csak lecsipegetjük a leveleit, és hozzákeverjük a tejfölhöz. Jöhet bele a kevés majonéz, só, bors, alapos keverés és kóstolás.
Ezek után annyi a dolgunk, hogy a tortilla lapokat tetszés szerint megtöltjük. Én a csirkésbe tettem a szószból, volt benne jégsaláta, apróra vágott újhagyma, ruccola, egy kevés sajt és koktél paradicsom félbe vágva. A tonhalasba szintén került ruccola, újhagyma, sajt, paradicsom és volt olyan, amibe tettem a szószból is.
Szia, baromira tetszik a cikk :)
VálaszTörlés