Hozzávalók
- 1 tálca csirkecomb (alsó vagy felső)
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 negyed fehérrépa
- 1 negyed zeller
- 1 csomag (25 dkg) kelbimbó
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl víz
- só, frissen őrölt bors
Az újhagymát felkarikázzuk, és egy kevés olajon elkezdjük párolni. A csirkecombokról leszedjük a bőrt, kicsontozzuk, és feldaraboljuk. Amikor a hagyma már egy kicsit megroggyant, hozzáadjuk a csirkét, és egy ideig együtt pirítjuk őket. A fokhagymát a kés lapjával összenyomjuk és összevagdossunk, rádobjuk a csirkére. A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk őket egyforma nagyságú darabokra. Amikor a csirke már kifehéredett hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk és megborsozzuk az egészet, és ráöntjük a fehérbort és a vizet. Fedő alatt főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Közben pótolni lehet a vizet, ha elforrna, nehogy lekapja az alját. Amikor a zöldségek puhák, hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, megvárjuk amíg újra felforr, és már kész is! :)
Ebédre? De jó is lenne
VálaszTörlésNagyon egyszerű, ebédre abszolút alkalmas! :)
VálaszTörlés