- 4 egész csirkecomb
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál barbecue szósz
- 1 evőkanál chili szósz
- egy kevés citromlé
- 2 teáskanál méz
- 2 szál répa
- 1 zsemle beáztatva
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
A csirkéhez összekeverjük a ketchupot a barbecue szósszal, a chili szósszal a mézzel és a citromlével. Az egészet ráöntjük a csirkékre és jól elkeverjük, hogy mindenhol fedje a combokat. Érdemes előtte a combokat a csont mellett bevágni és megsózni, hogy jobban átjárja őket a szósz. A répát gyufaszál méretűre gyaluljuk, és kézzel egy kicsit megtörjük a szálakat. Utána jöhet bele az apróra vágott hagyma, fokhagyma, a zsemle szétmarcangolva és a 2 tojás, illetve a só, majd az egészet jó alaposan át kell keverni. A csirkét egy tepsibe tesszük és alufóliával lefedjük, 200 fokos sütőben kb. 1 óráig mehet, az utolsó 15 percben fedő nélkül, hogy jól megpiruljon a bőre. A fasírtokat nagyon pici olajon egy serpenyőben aranybarnára sütjük. Én még kelbimbót is főztem mellé :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.