Hozzávalók egy nagy adaghoz
- 2 csomag spárga (1 kg)
- 1,25 l víz
- só
- 2 nagy evőkanál tejföl
- 2 evőkanál keményítő
A spárgákat egy krumplihámozóval meghámozzuk. Ebben a receptben külön kell használni a fásabb és a puha részeket, ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megoldani, hogy a spárgát gyengén meghajlítjuk, az pedig magától el fog törni. Az alsó fele lesz az, aminek csak az ízére lesz szükség, a felső része pedig, ami egészben belekerül a levesbe. Az alsó részt felvágjuk kisbb darabokra, hogy könnyebben kezelhető legyen, és a vízzel és sóval együtt feltesszük főni. Addig főzzük, amíg megpuhul. Botmixerrel összeturmixoljuk, majd egy szűrőn átöntjük, és a fennmaradó rosokat alaposan kinyomkodjuk, hogy minden víz kijöjjön belőle. A rostokat kidobjuk. A megmaradt felső darabokat ugyanakkorára vágjuk, és a leves alapban megfőzzük. Közben a keményítőt a tejföllel összekeverjük, és a végén behabarjuk vele a levest.
én szoktam beletenni egy tyúkhúsleves kockát, és ami szerintem elengedhetetlen egy kis fehérbors.
VálaszTörlés