Hozzávalók egy nagyobb adaghoz
- 2 nagy cukkini
- 2 kisebb cukkini
- pár gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- paradicsom
- olívaolaj, só, bors
- fél pohár tejföl
- egy negyed citrom leve
- pirított szezám és napraforgómag
A cukkinikat megmossuk. A két nagyobbat legyaluljuk, úgy hogy kb 3-4 mm vastag kerek szeletek legyenek belőle. Ezt egy serpenyőben egy kis olívaolajon feldobjuk puhulni,, megsózzuk közben és takarjuk le, úgy gyorsabb. Csak addig hagyjuk amíg megpuhul , de ne legyen túl puha.
Amíg ez megy, a másik két cukkinit apróra összevágjuk, és egy másik serpenyőben ezt is felrakjuk puhulni, itt az a cél hogy teljesen szétfőzzük puhára, mert ebből készül majd a salátára az "öntet". A fokhagymát összezúzzuk és mehet az apró cukkinihoz, sózzuk is meg és adjunk hozzá frissen őrölt borsot.
Amikor a kerek cukkinik megpuhultak kirakjuk őket egy tálba, amiben majd a salátát összekeverjü, hogy egy kicsit kihűljön. Az apróra vágott cukkinit is egy tálba rakjuk mikor kész van, és hozzáadjuk a tejfölt, és kézi mixerrel összepépesítjük.
A paradicsomot felvágjuk viszonylag apró darabokra, a bazsalikom leveleket is felvágjuk kisebb darabokra, és mindkettőt hozzáadjuk a kerek cukkinikhez. A negyed citrom levét is belefacsarjuk. Az öntetet megkóstoljuk hogy elég sós e, ha igen akkor hozzáadjuk a cukkini-paradicsom keverékhez. A magokat szárazon egy serpenyőben megpirítjuk, és a saláta tetejére szórjuk.
This was so great!! And it disappeared very quickly! :D :D
VálaszTörlés