Hozzávalók (kb 28 centis tortaformához)
A tészta
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- fél deci olaj
- két csomag vaníliás cukor
- 8 db babapiskóta szérmorzsolva
- fél citrom leve
- egy egész citrom héja
- + édesítő ha nem elég édes
- egy banán
- két doboz konzerv őszibarack
- baracklekvár
- dió
- mandulaforgács
- szezámmag
A tésztához kimérem a lisztet, és beleütöm a két tojást. Hozzáadom a két vaníliás cukrot, a citromlevet és a citrom héját, az olajat és a babapiskótát. Az egészet addig gyúrom, amíg egy nyújtható tésztát nem kapok. A forma méretének megfelelőre nyújtom ki. A papírral kibélelt formába rakom és a felesleges részeket az oldalára nyomkodom, hogy peremet képezzen.
A tészta legalját megkenem egy kis baracklekvárral. A banánt felszeletelem és a baracklekváros alapra rakosgatom. A barackot felszeletelem és mehet a banán tetejére. Egy lélektani pillanatban két réteg barack közé rakok még egy kis lekvárt. Aztán jöhet a többi barack. Az egész tetejét megszórom a mandulával, szezámmaggal és az összedarabolt dióval. 180 fokon kb 20-30 perc kell neki a sütőben.
A tészta legalját megkenem egy kis baracklekvárral. A banánt felszeletelem és a baracklekváros alapra rakosgatom. A barackot felszeletelem és mehet a banán tetejére. Egy lélektani pillanatban két réteg barack közé rakok még egy kis lekvárt. Aztán jöhet a többi barack. Az egész tetejét megszórom a mandulával, szezámmaggal és az összedarabolt dióval. 180 fokon kb 20-30 perc kell neki a sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.