Diós-fetás töltött cukkini
Hozzávalók
- cukkini
- darált dió
- feta sajt
- hagyma
- tejföl
- mexico grill fűszerkeverék
- sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- rozmaring
A hagymát félbe, aztán karikákra vágom és felrakom puhulni a tűzre egy kis olajon (meg is kell sózni), amíg a cukkinit készítem elő. A megmosott cukkinikat hosszában félbevágom és karalábé vájóval kiszedem a közepét, csak annyira, hogy legyen hely a tölteléknek. A kiszedett részeket a hagyma után dobom ami addigra már elég puha lesz. Lefedem, hogy gyorsabban puhuljon meg, amikor pedig már majdnem jó, rászórom a fűszert és hozzákeverem a sűrített paradicsomot. Még egy kicsit hagyom, aztán elzárom alatta a gázt.
Veszek egy tűzálló tálat, az aljába simítom a paradicsomos cukkini keveréket.
A fetát a tejföllel kikeverem, a diót, bazsalikomot, kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadom. Rozmaringból kell a legkevesebb mert annak van a legerősebb íze. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós akkor egy kis feta még mehet hozzá.
A krémet a fél cukkinik mélyedéseibe kenjük, nem kell nagyon sok, mert elég tömény. Ezek után rárakjuk a tálban pihenő paradicsomos ragura, és amikor az összes megvan, lefedjük fóliával. 180 fokon 15 perc kb. elég neki hogy megpuhuljon, de villával ha megszurkáljuk akkor kiderül hogy mennyire puha.
Veszek egy tűzálló tálat, az aljába simítom a paradicsomos cukkini keveréket.
A fetát a tejföllel kikeverem, a diót, bazsalikomot, kakukkfüvet és a rozmaringot hozzáadom. Rozmaringból kell a legkevesebb mert annak van a legerősebb íze. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós akkor egy kis feta még mehet hozzá.
A krémet a fél cukkinik mélyedéseibe kenjük, nem kell nagyon sok, mert elég tömény. Ezek után rárakjuk a tálban pihenő paradicsomos ragura, és amikor az összes megvan, lefedjük fóliával. 180 fokon 15 perc kb. elég neki hogy megpuhuljon, de villával ha megszurkáljuk akkor kiderül hogy mennyire puha.
Hú, ez volt nekem A Tökéletes Kaja ma! :D ;D
VálaszTörlés