Tudom, hogy nagyon egyszerű és semmi újdonság nincs benne (de hát az egyszerű is lehet nagyszerű), de ma egyszerűen megkívántam, hát gyorsan el is készült a görög sali vacsorára :) Ebben a melegben másnap a legjobb, amikor állt egy estét a hűtőben és már jó hideg.
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
- fél kg koktélparadicsom
- 2 kígyóuborka
- egy nagy lilahagyma fele
- 25 dkg fetasajt
- másfél marék dió szárazon megpirítva
- egy teáskanál citromlé
- egy mokkáskanál oregánó
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
A zöldségeket a kívánt méretre daraboljuk, a fetát is apróbb kockákra felvágjuk, már amennyire azt lehet. A hagymát én vékony csíkokra vágtam és utána csak úgy nagyjából átvágtam a késsel. A zöldségeket a fetával, az olajjal, a citromlével, az apróra vágott dióval és az oregánóval összekeverjük, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Hagyhatjuk állni egy estét a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek de egyből frissen is már nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.