Az alant látható rozmaringos lepénykenyér mellé készült ez a nagyon hirtelen ötletből jött paradicsomos - chilis pulykamell. Miért van az, hogy mindig az ilyen előre meg nem tervezett kaják lesznek a legjobbak? :) Nem is fontos, így legalább van okom mindig főzni.
Hozzávalók 2 emberre
- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 doboz konzerv aprított paradicsom
- 5-6 darab aszalt paradicsom
- fél doboz konzerv kukorica
- egy teáskanál chili por
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- egy kevés mexikói fűszerkeverék
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk, most kifejezetten pirítani kell és nem párolni. Közben a pulykamellet apróbb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma már jó, rádobjuk a húst, megsózzuk és lefedjük. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk, majd utána fedő nélkül addig, amíg a leve elpárolog. Hozzáadjuk a fűszereket és együtt pirítjuk még őket egy ideig. Ezután jöhet rá a paradicsom és a kukorica, ezekkel is még egy kis ideig rotyogtatjuk. Egy pár csepp édesítővel lehet a savanyúságát elvenni, ha szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.