Az ebédre evett három falat tésztasaláta és 8 db eper délutánra megette a hatását, és a Gasztro olvasgatása után rámjött a főzhetnék. Reggel vettem egy pár gyönyörű cukkinit, pulykamell pedig volt a mélyhűtőben. A végeredmény elég jó lett, meg kell mondjam. Így már teli hassal várhatom, hogy jöjjön az eső, ahogy mostanában mindig szokott :)
Hozzávalók a pulykához
- pulykamell
- fokhagyma granulátum
- egy kevés fehérbors
- 1 késhegynyi fahéj
- tojás, liszt és morzsa a panírozáshoz
- só
Hozzávalók a salátához
- 2 cukkini
- 2 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál madras curry por
- fél teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál curry por
- só
A cukkinikat lereszeljük és serpenyőben egy kicsit megfonnyasztjuk, de fontos, hogy ne főzzük meg teljesen. Közben az öntethez valókat összekeverjük, és amikor a cukkini kész, hozzákeverjük azt is. Hagyjuk kihűlni legalább szobahőmérsékleten, de a hűtőbe is be lehet tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.