A Gerecsében tett kirándulás egyik meglepetése a bodzavirág volt, amit véletlenül találtunk visszafelé. Sikerült szedni egy pár darabot, így az egyik nagy kedvencem, bodzavirágos palacsinta lett belőle :)
Hozzávalók 4 emberre
- 5-6 nagyobb bodzavirág
- 30 dkg simaliszt
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- tej vagy víz
- egy kevés olaj
- fél citrom héja
Először is a bodzavirágot nagyon alaposan megmossuk. A virágokat lecsipkedjük a száráról, és félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük. A lisztet kimérjük. Egy edényben összekeverjük a két tojást, a tej egy részét, a két csomag vaníliás cukrot és az olajat . A lisztet apránként hozzáadjuk, amikor túl sűrű, akkor adunk még hozzá tejet vagy vizet. Ezt addig ismételjük, amíg a liszt elfogy, a végén pedig a megfelelő állagúra hígítjuk a tésztát. A legvégén hozzákeverjük a bodzavirágot. Hagyjuk állni egy picit, hogy a liszt megszívja magát, majd utána egy picit még hígítunk rajta. A palacsintákat megsütjük, és mézzel, vagy juharsziruppal meg is esszük őket egyből :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.