Hozzávalók kb. 24 darabhoz
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 12 dkg barnacukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál natúr kakaópor
- 10 dkg fekete csoki
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál fahéj
- fél teáskanál szódabikarbóna
A zabpehelyből 10 dekát kimérünk, és egy száraz serpenyőben óvatosan megpirítunk. Hagyjuk kihűlni és egy darálóban liszt állagúra daráljuk. Ehhez hozzákeverjük a maradék 5 deka egész zabpelyhet és a lisztet, beleszitáljuk a kakaóport, és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat. A csokit felvágjuk apró darabokra és ezt is a lisztes keverékhez adjuk. Egy másik edényben a puha vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a két tojást is. A rumaromát kimérjük és belekeverjük a vajas-tojásos masszába. Amikor minden megvan, az tésztát összekeverjük, és hagyjuk pihenni 10 percig. A sütőt 200 fokra állítjuk. A tésztából golyókat formázunk, majd azokat szétlapítjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A sütőben elég nekik 6-8 perc, nem szabad túl sütni, hamar meg is égnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.