Megragadt a fejemben a csigakészítés a múltkori fahéjas után. Ez a tészta most egyszerűbb, rendes élesztővel készült és csak teljes kiőrlésű liszt van benne. Tök egyszerű elkészíteni, a tésztát meggyúrja a kenyérsütő gép, keleszteni kell egy óráig, majd rárakni a többi hozzávalót, feltekerni és felszeletelni. A fűszerezése egy kicsit olaszos, a húst is ki lehet belőle hagyni, de én raktam bele egy kevés apróra vágott csípős kolbászt is.
Hozzávalók kb. 28 darabhoz:
A tészta:
- 35 dkg Graham liszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 nagy csipet só
- 4 evőkanál olaj
- 5 dkg friss élesztő
- 3 dl meleg tej
- 1 marék rozmaringlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
A töltelék:
- 1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
- 4-5 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál édes paprikakrém
- 1 evőkanál oregano
- 6-7 levél friss bazsalikom
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- egy kevés egészen apróra vágott kolbász
A tésztához kimérjük a lisztet, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. A rozmaringot egészen apróra felvágjuk és a sóval együtt a liszthez keverjük. Beleöntjük a gépbe, hozzáütünk egy tojást, a meleg tejet és az olajat, illetve a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Amikor a tésztát készre dagasztotta a gép, kivesszük és meleg helyen (pl. a sütőben 50 fokon) konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez összekeverjük a sűrített paradicsomot, a ketchupot és a paprikakrémet. Hozzáadjuk az oreganot és jól elkeverjük. A bazsalikomot egész apróra felvágjuk, a kolbásszal együtt. A sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta kellően megkelt, kilisztezett felületen újra átgyúrjuk és kinyújtjuk téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk, vagy szeretnénk. A paradicsomkrémet rákenjük, és megszórjuk a többi hozzávalóval. A hosszabbik oldalon feltekerjük és kb. kétcentis darabokra vágjuk. Egy tojással megkenjük a tetejét, és a sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.