A mungóbab csírát eddig mindig csak ilyen házilag készített álkínai kajákhoz használtam, ami egy hülyeség, mert egyébként csomó minden máshoz is jól megy, így lett belőle ez a szójaszószos csirkeragu a múlt héten.
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell filé
- 1 csomag mungóbab csíra
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál Worchestershire szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
A csirkemellet felkockázzuk viszonylag kicsire, és egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Le is fedhetjük, hogy gyorsabban megpuhuljon. A lényeg az, hogy ne szárítsuk ki. Hozzáadjuk a csírát is, mert annak sem kell sok idő, így egyszerre fognak megpuhulni. Megsózzuk, és borsozzuk. Közben az egy gerezd fokhagymát felaprítjuk kicsire. Amikor a babcsíra már kezd üvegesedni, ez pár perc alatt bekövetkezik, akkor hozzáadjuk az egy evőkanál Worchestershire, és a két evőkanál szójaszószt. Összeforgatjuk az egészet, egy kicsit pároljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. A legvégén hosszáadjuk a fokhagymát. Megvárjuk, amíg eggyet rottyan, és levesszük a tűzről.
A köles ugyanúgy fő gyakorlatilag, mint a rizs. Kétszeres mennyiségű vízben tesszük fel főni, előtte lehet egy kis hagymát pirítani vele, hogy jobb íze legyen. Kicsit meg is sózzuk, amikor a víz már benne van. 10 perc alatt megfő, én szoktam hagyni egy kicsit letakarva, hogy még a gőz is puhítsa.
Izgalmas, finom lehet
VálaszTörlés